نام فایل : عطار
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 20
حجم : 46 کیلوبایت
پيشگفتار
زندگي عطار
عطار به روايتي در سال 504هجري قمري در يكي از روستاهاي نيشابور به نام كدكن متولد شد و نام پدر او را ابوبكر ابراهيم بود در مورد تاريخ شهادت عطار روايات مختلفي وجود دارد برخي تاريخ شهادت او را 607 وبرخي 618 هجري قمري ذكر كرده اند اما آنچه مسلم به نظر مي رسد اين است كه او در منطقه ي شاد ياخ نيشابور به دست يك مغول به شهادت رسيد دكتر عبدالحسين زرين كوب به نقل از تذكره دولتشاه و درباره ي چگونگي شهادت عطار به دست يك مغول مي نويسد:
«به موجب افسانه ها در كشتار نيشابور، عطار كه پيري ضعيف بود به دست يك مغول اسير افتاد. مغول وي را پيش انداخت و همراه برد. د رراه مريدي شيخ را شناخت پيش آمد و از مغول خواست تا چندين سيم از وي بستاند و شيخ را به وي بخشد. اما شيخ روي به مغول كرد و گفت كه «بهاي من نه اين است »! مغول پيشنهاد مريد نيشابوري را نپذيرفت وشيخ را همچنان در پي اسير پيش راند . اندكي بعد يك تن از آشنايان شيخ را شناخت پيش آمد واز مغول درخواست كرد تا چندين زر از وي بازستاند و شيخ را به وي بخشد .شيخ باز رو به مغول كرد و گفت «بهاي من نه اين است»! مغول نيز كه مي پنداشت شيخ را به بهاي گزاف از وي باخواهد خريد نپذيرفت و همچنان با شيخ به راه افتاد در نيمه راه روستايي پيش آمد كه خر خويش را مي راند شيخ را شناخت واز مغول درخواست تا وي را رها كند مغول از وي پرسيد كه درازي آن چه خواهد داد؟ و روستايي گفت يك توبره كاه! اينجاشيخ رو به مغول كرد و گفت بفروش كه بهاي من اين است ! مغول برآشفت شمشير كشيد در دم شيخ را هلاك كرد اما شيخ كه تيغ مغول سرش را به خاك افكند. بود خم شد، سرخويش برگرفت و بر گردن نهاد! پس از آن در حالي كه يك منظومه كوتاه خويش 1(بي سرنامه) مي سرود دربرابر چشم حيرا مغول راه خويش پيش گرفت و وقتي منظومه به پايان آمد ايستاد و در همان چاپان داد.
آثار برجاي مانده از عطار:
ديوان قصايد وغزليات، منطق الطير-الهي نامه اسرارنامه –مصيبت نامه-مختارنامه ،خسرونامه –تذكره الاولياء و دو كتاب گمشده نيز به نامهاي جواهر نامه وشرح قلب از آثار مسلم عطار به شمار مي روند.
مقدمه
تعريف اصطلاح:
آنچه در عرف اهل علوم وفنون اصطلاح خوانده ميشود واژه ها و مقايسه ي خاصي است كه بر افاده معنايي خاص وضح شده و يا در اثر كثرت استعمال در ر علم وفن به تدريج معاني خاص از آن اراده شده و حالت اصطلاحي يافته است رواج تصوف و پيرايش مكاتب صوفيه طي چهار دلده در جهان اسلام ظهور تعابير واصطلاحات را در پي داشت كه در آثار با سخنان منقول از صوفيان پراكنده بود.
تعريف مقام:
مقام مرتبه اي است از مراتب سكون كه در تحت قدم سالك آيد و محل استقامت او گرد وزوال نپذيرد مقام كسبي است وسالك بايد با رياضت ومجاهده مقامي را به دست آورد ودر آن بماند وچون شرطهاي آن را به جاي آورد به مقام ديگري مي رود
تعريف حال:
حال واردي است غيبي كه از عالم علوي گاه گاه به دل سالك فرود آيد ودرآمد شده بود تا آنگاه كه او را كه به كمند جذبه اي الهي از مقام ادني به اعلي كشد و حالتي كه در دل سالك مي افتد ومانند برقي مي گذرد ودوام ندارد.
توبه:
توبه يعني بازگشت از گناه عبدالزراق كاشي مي گويد :توبه رجوع از مخالفت حكم حق است به موافقت.
...
مبلغ قابل پرداخت 33,000 تومان