نام فایل : مطهري
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 24
حجم : 150 کیلوبایت
1 ) انترناسيوناليسم اسلامي
اين مسئله مسلم است كه در دين اسلام مليت و و قوميت به معنايي كه امروز ميان مردم مصطلح است هيچ اعتباري ندارد ، بلكه اين دين به همة ملتها و اقوام مختلف جهان با يك چشم نگاه ميكند ، و از آغاز هم دعوت اسلامي به ملت و قوم مخصوصي اختصاص نداشته است و بلكه اين دين هميشه ميكوشيده است كه به وسايل مختلف ريشة ملتپرستي و تفاخرات قومي را از بيخ و بن بركند .
در اينجا لازم است ما در دو قسمت بحث كنيم : اول اينكه اسلام از آغاز ظهور خويش «داعية جهاني» داشته است . دوم اينكه مقياسهاي اسلامي مقياسهاي جهاني است نه ملي و قومي و نژادي .
2 ) داعية جهاني اسلام
برخي از اروپائيان ادعا ميكنند كه پيغمبر اسلام در ابتدا كه ظهور كرد فقط ميخواست مردم قريش را هدايت كند ، ولي پس از آنكه پيشرفتي در كار خود احساس كرد تصميم گرفت كه دعوت خويش را به همة ملل عرب و غيرعرب تعميم دهد .
اين حرف كه يك تهمت ناجوانمردانهاي بيش نيست علاوه براينكه هيچ دليل تاريخي ندارد با اصول و قرائني كه از لحن آيات اولية قرآن كه بر پيغمبر اكرم نازل شد استفاده ميشود مبانيت دارد.
در قرآن مجيد آياتي هست كه نزول آنها در مكه و در همان اوايل كار بعثت پيغمبر اسلام بوده و در عين حال جنبة جهاني داشته است .
يكي از اين آيات آيهاي است در سورة «تكوير» كه از سورههاي كوچك قرآن است . اين سوره از سورههاي مكيه است كه در اوايل بعثت نازل شده است . و آن آيه چنين است : «
ان هو الا ذكر للعالمين
» نيست اين مگر يك تذكر و بيدار باش براي تمام جهانيان .
در آية ديگر كه در سورة سبا است ميفرمايد : «
و ما ارسلناك الا كافه للناس بشيراً ونذيراً و لكن اكثر الناس لايعلمون
» ، تو را نفرستاديم مگر آنكه براي همة مردم بشارت دهنده و بازدارنده باشي ولي بيشتر مردم نادانند .
و نيز در سورة انبياء ميفرمايد : «
...
مبلغ قابل پرداخت 33,000 تومان